top of page
  • Obrázek autoraSara

Jak prožít nejlepší rok 2024





Rok 2024 může být vaším nejlepším rokem, pokud se zaměříme na sebe, naše hodnoty a potřeby. Zní to sobecky? Nemyslím si.


Zdravá sebeláska by měla být základem. Jak můžeme být šťastní a přínosní pro ostatní, když je naše „sklenice“ prázdná?


Kolikrát jen sloužíme druhým, dáváme lásku a energii tam, kde není opětována, a ocitáme se v začarovaném kruhu toxických vztahů, které se pro nás staly během let normálním standardem.


Často narazíme na lidi, kteří nejsou připraveni nás milovat tak, jak bychom si přáli. Učíme se, že někdy je potřeba pustit ty, kteří nejsou schopni oplatit naši lásku, což může být jedna z nejtěžších, ale zároveň nejdůležitějších lekcí v našem životě.


Je důležité přestat investovat energii do rozhovorů a udržování vztahů s lidmi, kteří nechtějí změnit svůj postoj nebo jsou k naší přítomnosti lhostejní. Proto se nebojte ukončit vztahy s lidmi, kteří nejsou připraveni vás milovat, nebo vám dávají lásku po kouskách, jako by to byl příděl. Může to být bolestné, ale také osvobozující, odstřihnout se nadobro od toxických vztahů.


Naše instinkty nás často vedou k získávání přízně lidí kolem nás, což může vést ke ztrátě našeho času, energie a dokonce i našeho mentálního, fyzického a duchovního zdraví.

Když začneme projevovat sami sebe ve svém životě naplno, s radostí a bez zábran, ne všichni budou připraveni tuto upřímnost přijmout. To ale neznamená, že byste měli změnit to, kým jste. Znamená to jen, že byste měli přestat investovat svou energii do lidí, kteří vás zatím nejsou připraveni milovat.


Pamatujte, že tu nejste pro každého a ne každý je pro vás. Trávením času snažením se získat lásku od někoho, kdo vás nemůže milovat, jen promarníte čas, který byste mohli věnovat těm, kteří to opravdu chtějí a hlavně si to zaslouží. Na světě je miliardy lidí a mnozí z nich jsou připraveni s vámi sdílet lásku a přátelství.


Pamatujte, že největším darem, který máte, je vaše energie, váš čas, váš prostor, protože to vše je na této planetě omezené.


Nejdůležitější věc, kterou můžete udělat pro svůj život, je chránit svou energii. Proměňte svůj život v bezpečné místo, kde jsou povoleni jen lidé, kteří s vámi rezonují. Nejste zodpovědní za záchranu ostatních nebo za přesvědčování jich, aby se nechali zachránit. Není vaším úkolem POUZE existovat pro ostatní a dávat jim svůj život, kousek po kousku, a ještě k tomu spasit svět.


Když se naučíte rozpoznat svou skutečnou hodnotu, naučíte se více sami sebe respektovat a přijmout lásku, kterou si zasloužíte, začne se váš život měnit k lepšímu. Rozhodněte se, že si zasloužíte pravé přátelství, lásku a uznání, a sledujte, jak se všechno kolem vás začne postupne měnit.


Na závěr bych ráda připomněla důležitou metaforu, která nás může provázet každým dnem. Představte si, že vaše štěstí, energie a láska jsou jako voda v sklenici. Snažte se udržovat svou sklenici plnou, protože to, co máte uvnitř, je zásadní pro vaše vlastní blaho. To, co přetéká přes okraj, je to, co můžete nabídnout ostatním - vaši podporu, lásku, čas a energii.

Je to přirozený proces, který přijde s časem a sebepoznáním. Když je vaše sklenice plná, nejenže se cítíte spokojeni a vyrovnaní, ale máte také mnohem více k nabídnutí světu bez toho, abyste se cítili vyčerpaní nebo přepracovaní.


Pamatujte, že péče o sebe není sobectví. Ve skutečnosti je to základní aspekt udržení zdravých vztahů s lidmi kolem nás. Když pečujeme o sebe, umožňujeme si být nejlepší verzí sebe sama pro ty, kteří nás obklopují.


Takže si dejte za cíl každý den trochu naplnit svou sklenici. Ať už je to prostřednictvím relaxace, koníčků, trávení času s milovanými nebo prostě tím, že děláte to, co vás nejvíce naplňuje. A když vaše sklenice přeteče, můžete s radostí sdílet své nadbytky s ostatními, aniž byste se cítili vyčerpáni.


Tak si pamatujte: udržujte svou sklenici plnou, a to, co přeteče, nechte jako dar světu kolem vás. V tom je klíč k harmonii a štěstí.





82 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page