top of page
  • Obrázek autoraSara

Proč někteří nemohou najít lásku

Aktualizováno: 4. 3. 2021




Neurolog Dr Joe Dispenza je už legenda. Poslouchala bych ho celé dny a je pravdou, že ho také poslouchám v podcastech, na youtube, kde to jde.


Kromě neurologie vystudoval také chemii, neurovědy, neurologii v rámci mozku, ale je také vystudovaným chiropraktikem. Teď jsem poslouchala jeho dvouhodinový hovor s Lewisem Howem a tohle je takový výtah velmi volně přeložený s mými komenty.


Nemusíte se vším souhlasit, ale spoustu věcí níže popsaných stojí určitě za zamyšlení.


Tohle je takové zahřívací kolo, věřím, že většina z vás tyto základní principy zná. I tak je dobré si je občas připomenout. V dalším díle půjdeme více do hloubky.


"Pokud chceš najít skutečnou a pravou lásku, napiš si na papír všechny vlastnosti partnera a pak se tím člověkem s těmito popsanými vlastnostmi staň.' {To přitáhne onoho partnera, kterého chceme}


Také se zeptej sebe sama: Šla by jsi sama se sebou na rande? Pokud je odpověď ne, tak proč by měl někdo jiný jít s tebou na rande?


Každý vnímá definici lásky jinak. Někteří vnímají lásku jako potřebu, jiní ji berou z hlediska sexuality, kontroly a dominance, tohle ale se skutečnou definicí lásky nemá nic společného.


Lidé říkají, že chtějí milující vztah, ale co skutečně chtějí, je štěstí.


  1. Nikdo by neměl pracovat na vztahu, pokud skutečně na vztahu pracujete a makáte a stojí vás to velké úsilí, tak tady něco tady nehraje ALE

  2. Pokud vy oba do vztahu dáte ze sebe to nejlepší a oba oslavujete život společně, v tom už je jiná energie

Myšlenky jsou něco jako elektrické vysílačky v kvantovém poli a pocity jsou magnetické vysílačky a to, kým jsi a jak myslíš a co pociťuješ se promítá do tohoto pole a přitahuje z onoho celého pole do tvého života vše, co jsi tam vibračně a myšlenkově vyslal = tak pak, pokud miluješ, skutečně miluješ svůj život a máš se rád, tak poté přitahuješ lásku a vše krásné zpět.


Pokud do tohoto prostoru který je neustále aktivní a reaguje na každou tvou vibraci vysíláš negativní emoce, myšlenky, bolest, žiješ v minulosti, apod = tak pak nemůžeš očekávat dobrou zpětnou vazbu a ani nikoho s milujícími gesty, nemůžeš pak ani lásku kolem sebe vidět natož pociťovat.


Pak když někdo projde nějakým vztah nebo flirtem, který nevyjde, tak někdo může říct: "Ale ten člověk mi ublížil a já jsem se cítila děsně a moc mě to bolelo a stále mě to bolí a stále mě to bolí a už nikomu nebudu věřit a bla bla bla."


Tak na to je odpověď : " Pokud tě tento člověk tak ovlivnil, že jsi na něj musela tak myslet, kvůli němu jsi se tak dlouho trápila , atd...atd...tak se v tuto chvíli stáváme obětmi, které nemají svůj život pevně v rukou."


Já osobně u tohoto odstavce podotýkám, že je ok nechat trápení projít, to, že nás někdo raní je normální, to se stává a nechat emoce proplout, projít, vyplakat se je normální ale není normální se kvůli zlomené lásce roky trápit, kašlat na svůj život, vinit ostatní, litovat se, vykašlat se na přátele, koníčky, a stále fňukat = tohle je ten stav, kdy se z onoho člověka stává oběť a časem i troska. ( když třeba ještě někdo kvůli rozchodu začne pít, brát drogy, být agresivní, nebo začne střídat milence, apod ).


Pokud jsi vibračně závislý na okolnostech svého života a žiješ z bolestných emocí a z nedostatku, přitáhneš tomu vše podobné a oslabuješ své tělo, oslabuješ sám sebe. Takhle se postupně staneš závislým pouze na tom, co je kolem tebe a jak se k tobě kdo zachová a co ti řekne, nebo jestli ti znovu ublíží a naopak onen potenciál, který je v tobě včetně neuvěřitelných možností, které můžeš stvořit prostřednictvím Zákona přitažlivosti tedy vibrační sílou tvých emocí a myšlenek tak nemůžeš využít. Ten zůstane doslova u ledu.


Jestli můžeš každý den zpracovat své obavy, strachy, negace a emoce, které jsou ve stavu přežívání do stavů radosti a těšení se, pokud se každý den budeš snažit více otevřít své srdce, tak to tě postupně dostane do lepších vibrací, do stavu přijímání lásky a radosti. Včetně vydávání lásky a radosti.


Ovšem:

Pokud se vám v životě stalo něco traumatizujícího, ať už ve vztahu nebo mimo vztah, mozek si to emočně vyfotí do paměti a kdykoliv pak v budoucnu na tuto událost budete myslet, budete emočně prožívat to, co jste prožívali v onen moment, kdy se ona traumatizující událost stala.

Tento emoční bol a vše s tím spojené se bude opakovat = myšleno i chemicky a vibračně opakovat.


A nemusí to být jen nějaká traumatizující událost. Třeba vám v dětství rodiče nedávali dost lásky a ponižovali vás, aniž by si sami uvědomovali, co dělají špatně, protože tak byli sami vychováváni svými rodiči - což je můj případ.

Kdykoliv jsem viděla rodiče, tak jsem měla pocit vystrašeného nemilovaného dítěte a kolik bolesti a problémů ve vztazích mě to stálo. Musela jsem se emočně dát dohromady, odpustit, přijmout aby kdykoliv s nimi komunikuji, nejednala jak vyplašené dítě, které se tak bojí, že jde do útoku dřív než onen útok nastane. Že musím pořád někomu něco vysvětlovat a dokazovat, že mám vlastní hodnotu, že nejsem žádný ustrašenec, co se krčí v koutě, že jsem se pořád prosila o lásku jak opuštěné dítě na rušné ulici...takové byly mé skoroceloživotní pocity....a to je jeden příklad z mnoha...


Tělo nezná rozdíl mezi tím, že se něco stalo v minulosti a že se něco opakuje z minulosti nebo že se to děje teď. Jemu stačí pocit, nějaká emoce spojená s naší myšlenkou z onoho pocitu, na to tělo reaguje. Takže pokud jsme nezpracovali jisté události z minulosti, které máme spojené s velmi silnými negativními emočními pocity, tak je jisté, že tohle je jedním z velkých bloků, resistancí k přijetí lásky a otevření svého srdce oné pravé skutečné lásce k sobě a ke druhým nebo k potenciálnímu partneroi.


Takové myšlenky a emoční reakce také brzdí tělo od uzdravení se a duchovního růstu.

Tělo je většinou v takovém "přežívacím módu" a jede na autopilota naprogramovaného na ustrašenost, nejistotu a všeho, co tělo a duši brzdí, to jsou ony nízké vibrace a myšlenky vyvolané a naprogramované do myšlenek a pocitů, které se uhnízdily v těle a které ono tělo doslova sráží. Takový člověk má velmi nízkou vibraci a přitahuje události a lidi s touto nízkou vibrací spojenou.


Proto je tak velmi důležité věnovat čas uzdravení svého srdce a vysílání lásky sami k sobě, tak často jak jen můžete. A komu pomohou terapie, psycholog, apod., tak to je další bonus. Ne vždy zvládneme zpracovat silné traumatizující zážitky sami = ale to ostatně záleží na každém z vás, pro co se rozhodnete.


Kdo nejvíce potřebuje lásku jste vy. Pak pokud jste zaplavení láskou, vysíláte frekvenci lásky a tímto vysílačem si do života přitahujete ještě více lásky.


Pokud neumíte pocítit co je to mít lásku a být šťastný v přítomnosti, tak to nemůžete manifestovat ani do budoucnosti.


Zásadní, doslova klíčové je naučit tělo emocím, které chcete prožívat v budoucnosti a pociťovat je v přítomnosti.


Emoce lásku přitahují, vytváří onu frekvenci, která je vysílaná do magnetického pole, které je kolem vás a obratem přitáhne jako magnetku události, lidi a okolnosti s onou emocí spojenou.


Tyto pozitivní emoce musí převažovat nad těmi negativními.

Neznamená to, abychom potlačovali negativní emoce ale znamená to, abychom do sebe vtiskli a naprogramovali pozitivní emoce, které budou během dne převažovat.


Ve chvíli, kdy začnete prožívat krásné, čisté, veselé, radostné, milující emoce, tak v tuto chvíli nežijete v minulosti ale v přítomnosti, která tvaruje a manifestuje vaši budoucnost. Vaše tělo si nejede na autopilota na své uplakané nebo rozmrzelé dny a večery, na které bylo zvyklé. Nebude se vracet k pocitům samoty, smutku, zrady, oběti, a prázdným a dlouho nesplněným touhám po romantickém vztahu.


Tělo bude zaneprázdněno láskyplnými pocity a na tuto odezvu bude Zákon přitažlivosti reagovat.


Ovšem to nemusí být ze začátku jednoduché. Vy musíte své myšlenky mít pod kontrolou a svými myšlenkami a vibracemi tělo přesvědčit, že je ok a zcela v bezpečí, pokud se přestane trápit a smutnit.

To se egu ani tělu nemusí líbit, protože tohle je jejich bezpečná bažina, ve které žili velmi dlouho a cokoliv mimo onu bažinu je pro ně nebezpečné a nejisté.


A tyto zákony neplatí na lásku ale na vše, na hojnost, na zdraví, na manifestování čehokoliv, po čem toužíte.


Zkuste začít a pociťovat věci jinak. A hlídejte si myšlenky, které mají občas nebo i často tendence rozběhnout se do minulosti jako rozlítané dítě po paloučku. Než se vám ono dítě ztratí z dohledu, je dobré ho zachytit včas než se zavře do temné komůrky, která na něj za paloučkem čeká jako past. Je to past utkaná z minulých negativních pocitů, které si stále taháme do přítomnosti.


Prvním krokem mohou být dechová cvičení nebo jednoduše - nemusíte cvičit nic, jen začněte více dýchat a přepojovat se na přítomnost. Zhluboka dýchejte a snažte se naladit na vlnu vděku.


A jak je to dál? To se dočtete příště.


Pojďme se společně nejen v tomto roce naladit na vlnu lásky, hojnosti, na krásné vyšší vibrace.

Pokusím se publikovat články častěji a více s vámi komunikovat.


Děkuji a už brzy zveřejním další pokračování!


xxxx


Sára






124 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page