top of page
  • Obrázek autoraSara

Tibetské cvičení na posílení myšlenkové energie lásky

Aktualizováno: 26. 2. 2020

Toto cvičení prováděj, když se cítíš nemilovaný, neschopný milovat nebo při jakékoliv jiné nerovnováze. Cvičení se provádí 10 minut hned po probuzení.

Cílem cvičení je naladit se na hlas, krásnou energii tvého srdce a zaplavit svou duši láskou a sebepřijetím.


Posaď se a svou pozornost a myšlenky zaměř do svého srdce. Pozornost musí být plně soustředěna na srdce, nerozptyluj se ničím jiným. Mysli na srdce jako na zásobárnu nekonečného požehnání, vnímej jeho tlukot (dej si ruce na srdce) a nech svým tělem rozeznít každý jeho úder - tím budeš vnímat energii lásky mezi údery srdce.


V nejhlubší části tvého těla, v mysli a duši, existuje myšlenková energie lásky a čeká na to, až ji poznáš. Jakmile začneš vnímat myšlenkovou energii lásky ve svém srdci, vyzvi ji, ať zaplaví tvoji mysl, tělo a celý život.


Představuj si ji jako nádhernou bílo-stříbrno-jiskřivou energii, která zaplavuje tvé tělo. Tuto energii si během dne uchovávej, kdykoliv tě přepadnou negativní myšlenky, tak si na ni vzpomeň, že je v tobě. Prociť si ten krásný pocit mít tuto úžasnou energii v sobě. Ty jsi láska, která přitahuje jenom další lásku. Nic jiného. Nic negativního. Tato krásná energie je v tobě a každé ráno si ji pouze doplníš tímto myšlenkovým cvičením.


Již během několika dnů ucítíš změny, začneš vnímat sebe samotného jinak, stejně jako lidé ve tvém okolí.


Jinak se nedoporučuje hned po ránu první kontrolovat mobil, sociální média, poštu, apod. Je dobré hned po probuzení začít tímto cvičením, kdy je mysl ještě nezatížená událostmi ze dne a lépe se programuje do pozitivna.


Zdroj: Tibetské umění pozitivního myšlení (Christopher Hansard)

Moudré myšlenky pro úspěšný život

108 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page